Home Ανακοινώσεις Η ΕΠΛΣΑΠΝ στο 25ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ

Η ΕΠΛΣΑΠΝ στο 25ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ

by s.stavrinoudis
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 25ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ 18-20 Μάιου στην Αθήνα.
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους επετειακό βιβλίο για την ιστορία  ίδρυσης και την μετάβαση στο σήμερα της ΠΟΕΠΛΣ.
Ιδιαίτερα τιμητική για την Ένωση μας είναι η αναφορά στο βιβλίο ιστορίας της ΠΟΕΠΛΣ   στον σημερινό Πρόεδρο της ΕΠΛΣΑΠΝ  και Α΄ Αντιπρόεδρο  της ΠΟΕΠΛΣ κύριο ΚΟΥΖΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ  αφού αποτέλεσε έναν από τους υπογράφοντες του καταστατικού ίδρυσης αλλά και μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής  την (01-04-2002) από την θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα.
Η ένωση μας μέσω των μελών του Δ.Σ. και των αντιπροσώπων μας εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου της απόψεις της αλλά και το διεκδικητικό πλαίσιο της.
 
Πιο συγκεκριμένα έγινε εκτενή αναφορά στα κάτωθι :
1. Δημιουργία Συνδικαλιστικού Νόμου.
2. Π.Δ. 81/12 αναμόρφωση του καταληκτικού βαθμού για τους προερχόμενους από την σχολή Λ/Φ.
3. Π.Δ. 81/12 κατάργηση τυπικών προσόντων προαγωγής για τους προερχόμενους από την σχολή ΔΥΛΣ.
4. Την τροποποίηση του Ν. 4532/2018 που αφορά την αναγνώριση προϋπηρεσίας στις ένοπλες δυνάμεις.
5. Την αναγνώριση βαθμολογικά για τους συναδέλφους  ΔΥΛΣ προερχόμενους από τη σχολή Λ/Φ έως τρία έτη .
6.Εντατικοποίηση των ενεργειών της ΠΟΕΠΛΣ προς την πολιτική ηγεσία για τη χορήγηση δανείων και προκαταβολής του εφάπαξ από το ΤΑΛΣ στα στελέχη του Λ.Σ.
7.Πλήρης ασφαλιστική και συνταξιοδοτική εναρμόνιση με το πρότερο καθεστώς των συναδέλφων που εισήχθησαν στο Σώμα μετά το 2011 .
8.Εντατικοποίηση  των συναντήσεων με συναρμόδιους υπουργούς για το μεταναστευτικό ζήτημα που οδηγεί είτε σε υπερεργασία , είτε σε έλλειψη επαρκών συνθηκών αξιοπρέπειας και ασφάλειας των στελεχών των Π.Α.Θ. καθώς και όλων των σκαφών Λ.Σ που επιχειρούν.
9.Συνέχιση δικαστικών ενεργειών της ΕΠΛΣΑΠΝ για την καταβολή αναδρομικών από τις περικοπές του μισθολογίου από το 2018 , μετά την δικαίωση των πρώτων μας αγωγών όπου και υπάχθηκαν στο ΣτΕ.
10.Ενημέρωση των συναδέλφων για τις δράσεις της ΕΠΛΣΑΠΝ , που αφορούν τις αιμοδοσίες  , την δωρεάν παροχή κατασκηνώσεων στα τέκνα μελών της ΕΠΛΣΑΠΝ καθώς και τις δωρεάν αθλητικές και ψυχαγωγικές παροχές των μελών μας . (Δωρεάν είσοδος σε κολυμβητήρια , αθλητικούς χώρους  ,  διαγωνισμούς με κληρώσεις δώρων καθώς και προνομιακές εκπτώσεις με ένα ευρύ φάσμα συνεργατών υπηρεσιών υγείας , παιδείας , άθλησης και άλλων).
11.Σε πλήρη συνεργασία με τις ηγεσίες των Λιμεναρχείων την καταγραφή των αναγκών για την ορθή αξιολόγηση αυτών που θα οδηγήσει στην αξιοκρατικότερη στελέχωση Κεντρικών Υπηρεσιών και Λιμεναρχείων Αργοσαρωνικού , υπηρεσιών υπαγόμενων σε ΕΠΛΣΑΠΝ .
12.Αναγνώριση πτυχίων/διπλωμάτων των ωδείων (δημοσίων και ιδιωτικών) ως επαγγελματικό προσόν για την κατάταξη στην υπηρεσία μουσικής στην κατηγορία Τ.Ε.(τεχνολογικής εκπαίδευσης), αντί της κατηγορίας Δ.Ε.(δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης),που ισχύει μέχρι σήμερα.
13.Θεσμοθέτηση ειδικότητας μουσικού στα πρότυπα της ειδικότητας του υγειονομικού-τεχνικού, αντί της τοποθέτησης, που ισχύει μέχρι σήμερα.
14.Eπίσπευση των διαδικασιών κατασκευής υποστέγου των Ε/Π στο Ν.Ο. Κοτρωνίου Μαραθώνα.

15.Τροποποίηση του κανονισμού για ενίσχυση του τεχνικού τμήματος .

16.Εκ νέου ενίσχυση χειριστών Ε/Π.
17.Eνίσχυση των διοικητικών και σκοπών φύλαξης στρατοπέδου.
18.Αναγνώριση πτυχίων σχολών Ηλεκτρονικών ως επαγγελματικό προσόν για την κατάταξη στο Ηλεκτρονικό Συνεργείο, στην κατηγορία Τ.Ε.(τεχνολογικής εκπαίδευσης),αντί της κατηγορίας Δ.Ε.(δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης),που ισχύει μέχρι σήμερα).
 
Θέλουμε ως ΕΠΛΣΑΠΝ να ευχαριστήσουμε την Στρατιωτική Ηγεσία μας , προεξάρχοντος του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. κου Αλεξανδράκη Γεωργίου ,που για πρώτη φόρα σύσσωμη παρευρέθηκε καθ όλη την διάρκεια του επίσημου σκέλους του Συνεδρίου δείχνοντας έμπρακτα την αναγνώρισή του εποικοδομητικού έργου της Ένωσης Αττικής Πειραιώς και Νήσων και κατ επέκταση της ΠΟΕΠΛΣ .

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy