Home Ανακοινώσεις Ο αγώνας είναι θεσμικός και όχι προσωπικός

Ο αγώνας είναι θεσμικός και όχι προσωπικός

by Manwlis Ntallaris
Πειραιάς, 28/01/2014
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η συνδικαλιστική δράση όπως και κάθε άλλη κοινωνική μας παρέμβαση οφείλει να βασίζεται στον απόλυτο σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών.
Οι ανέξοδες ρητορείες, οι ανεύθυνοι τακτικισμοί και οι προσωπικές στρατηγικές του προέδρου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. Δριβάκου Γεώργιου, που καθιστούν τις δημοκρατικές διαδικασίες κενές περιεχομένου, θα πέσουν στο κενό.
Ο κ. Δριβάκος Γ. από μακρού καιρού και ιδίως μετά τις εκλογές της ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων, επέλεξε τη χωρίς λογική εξήγηση μετωπική σύγκρουση, επιδιώκοντας μεταξύ άλλων τη με την πρώτη ευκαιρία «αποκατάσταση της τάξης» όπως μόνο ο ίδιος την αντιλαμβάνεται. Ίσως γιατί επιδιώκεται ο διάλογος και στα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και δεν επικρατεί αδιαμαρτύρητα η γνώμη του ενός!!! Τόσο απλά!
Κι όμως υπάρχουν θέματα από τα οποία σκανδαλωδώς έλαμψε δια της απουσίας του, ίσως γιατί δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο το πρόσωπό του!!! Αλήθεια, τους υπόλοιπους υπηρετούντες στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ποιος έπρεπε να τους σκεφτεί; Πού να προλάβει όμως ο κ. Δριβάκος αφού είναι απασχολημένος με την «εξόντωση» κάθε διαφορετικής φωνής; 
Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε τελευταία και που εντελώς παραπλανητικά έσπευσε να διαδώσει με άμεση ανακοίνωσή του ο κ. Δριβάκος, η αλήθεια είναι η εξής: 
Εντελώς αναιτιολόγητα και ξαφνικά έσυρε την Ομοσπονδία, σε έκτακτο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, χωρίς καν να έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογικές διαδικασίες στις 11 από τις 18 πρωτοβάθμιες Ενώσεις, απλά και μόνο για να ικανοποιηθούν προσωπικά πείσματα, εμμονές και αξιοθρήνητοι συνδικαλιστικοί αριθμητικοί υπολογισμοί!!! Στον κατήφορο που επέλεξε, οφείλουν οι σώφρονες να αντιτάξουν τη νομιμότητα. 
Σε απάντηση αυτού του αντιδημοκρατικού κατήφορου και εκτροχιασμού, πρωτοβάθμιες Ενώσεις, εκπροσωπούμενες από πληρεξούσιο δικηγόρο και όχι πρόσωπα όπως αναληθώς και εσκεμμένως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ζήτησαν την εφαρμογή της νομιμότητας καταφεύγοντας στη δικαιοσύνη. Η ουσία της υπόθεσης ορίσθηκε για τις 28/5/2015 και το μόνο που απορρίφτηκε είναι το αίτημα προσωρινής διαταγής, το οποίο αποτελεί κατεπείγουσα διαδικασία πριν ακόμα και από τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, γεγονός που άριστα γνώριζε ο εν λόγω!!! Άρα προς τι οι λεονταρισμοί;
Έναντι αυτών των τακτικών που μετρούν μέρες στη σύγχρονη Ελλάδα καθώς βγαίνουν από τα τάρταρα του πάλαι ποτέ «κυβερνητικού» συνδικαλισμού, εμείς εξακολουθούμε έστω και ρομαντικά να πιστεύουμε στην αστείρευτη δύναμη του κλάδου και μόνο αυτού. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε αταλάντευτα. 
Στο επερχόμενο συνέδριο προσβλέπουμε στην ενότητα και για το λόγο αυτό θα επιδιώξουμε την ύπαρξη ενός και μόνο ψηφοδελτίου, από το οποίο θα εκλεγούν οι αξιότεροι από το σύνολο των υποψηφίων. Οι δηλώσεις του κ. Δριβάκου Γ. για κατάθεση παραταξιακού ψηφοδελτίου, το μόνο που εξασφαλίζει είναι τις «καρέκλες» ορισμένων και υποσκάπτει στην πράξη την ενότητα.
Ο αγώνας είναι θεσμικός και όχι προσωπικός. Τελεία και παύλα!
Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας

Τσατσουλής Αθανάσιος        Τσιάνος Παναγιώτης

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy