Home Ανακοινώσεις Χαιρετισμός Προέδρου ΕΠΛΣΑΠΝ στη Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση

Χαιρετισμός Προέδρου ΕΠΛΣΑΠΝ στη Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση

by Manwlis Ntallaris
Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Ν.ΙΩΝΙΑΣ & ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ κύριε, κύριε Γαβριήλ,

Kύριε Υπουργέ, 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Αγαπητά μας παιδιά,

Στη σημερινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας καλωσορίζουν πρωτίστως οι πραγματικοί οικοδεσπότες, οι εκατοντάδες μικρές και μικροί μας φίλοι, τα παιδιά των μελών της Ένωσης.

 Και είμαστε περήφανοι για εσάς όχι μόνο γιατί συμβολίζετε το αύριο αλλά γιατί μας θυμίζετε και το σήμερα. Γιατί σήμερα οι Λιμενικοί, άνδρες και γυναίκες αγωνίζονται κυριολεκτικά για να αναθρέψουν τα παιδιά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Για μια  λοιπόν ακόμη χρονιά βρισκόμαστε σ’ αυτόν τον εξαιρετικά ωραίο  χώρο με το ελληνοπρεπέστατο όνομα, στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου

για να δούμε την ζωή ενός εκ των μεγίστων Ελλήνων, του Μεγάλου Αλέξανδρου ο οποίος ένωσε τους Έλληνες και τους οδήγησε σε νικηφόρες εκστρατείες με τις οποίες μεταλαμπαδεύτηκε σε άλλους λαούς ο Ελληνικός πολιτισμός.
Χρωστάμε λοιπόν στην νέα γενιά. Γι αυτό απαιτείται, τολμώ να πώ, να είμαστε περισσότερο από ποτέ ενωμένοι, μακριά από παραγοντισμούς και τεχνητές πολώσεις, από εγωϊσμούς και κοντόφθαλμες πρακτικές. Εμείς, ως Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιώς και Νήσων ( η μεγαλύτερη ένωση της χώρας στο Λιμενικό με 2300 μέλη) εξακολουθούμε να είμαστε αδιαπραγμάτευτα προσηλωμένοι σε έναν στόχο, σε μια αποστολή, πώς θα κάνουμε πράξη την «προσφορά» προς τα μέλη της.

Είμαστε περήφανοι γιατί η Ένωσή μας εκτός των κοινωνικών της δράσεων και τις άλλες παροχές προς τα μέλη της, επιστρέφει επίσης πολλαπλάσια τις εισφορές των μελών της, είτε με τις δωροκάρτες, είτε με εκδηλώσεις όπως αυτή , είτε με την μοναδική και πρωτοπόρα για τα Ελληνικά δεδομένα τη δημιουργία παιδικού σταθμού από το μηδέν με τα χρήματα των μελών της  αλλά και από χορηγίες που εξασφάλισε με ένα δίκτυο επαφών της η Ένωση.

Κι όμως φέτος δυστυχώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια και για λόγους που δεν αδυνατούμε να αντιληφθούμε κύριε Υπουργέ η εποπτεία του Παιδικού Σταθμού  έχει περάσει από την Ένωση  εξ ολοκλήρου στην Διοίκηση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την λειτουργία του . Είμαστε σίγουροι ότι με μια διαυγέστερη ματιά θα αναθεωρηθούν αποφάσεις και θα επανεκτιμηθεί η παρουσία προσώπων που σας εισηγούνται τέτοιου είδους προτάσεις.
Φέτος η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ Αττικής –Πειραιώς & Νήσων εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά και στην συζήτηση στην Ελληνική Βουλή για τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο ο οποίος με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να θεραπεύσει χρόνιες παθογένειες που ταλαιπωρούν στα στελέχη του Σώματος.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να καλέσω για έναν χαιρετισμό τον άνθρωπο που έφερε εις πέρας το νομοσχέδιο αυτό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τον κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 Πριν όμως θα ήθελα να του αφιερώσω μια σημαντική ρήση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον ανάλογο συμβολισμό.  Όταν Κάποτε ήρθε αντιμέτωπος με το Γόρδιο Δεσμό, Ένα κόμπο (δεσμό) χωρίς άκρες, Σύμφωνα με το χρησμό, όποιος κατάφερνε να λύσει το δεσμό του ζυγού, θα εξουσίαζε την Ασία. Ο Αλέξανδρος χτύπησε το δεσμό με το ξίφος του κόβοντάς τον, καθώς θεώρησε αυτό την καλύτερη λύση αναφωνώντας Ό,τι δεν λύνεται κόβεται. Είναι ανάγκη και σήμερα με αποφασιστικότητα και τόλμη  να προχωρούμε…..

Σήμερα μας τιμά ένα από τα νεώτερα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κύριος κύριος Γαβριήλ. 
Σεβασμιότατε παρακολουθώντας το σημαντικό και στοχευμένο έργο σας στη Νέα Ιωνία, σε μια πόλη με ισχυρή την προσφυγική ρίζα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι και πάλι στις μέρες μας το προσφυγικό ζήτημα έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις για τη διαχείριση των οποίων οι Λιμενικοί, άνδρες και γυναίκες, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αποφασίσαμε σε ένδειξη υψηλού συμβολισμού να σας καλέσουμε σήμερα εδώ..  Ως Ένωση, φρονούμε ότι σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή, Εσείς  ως το νεώτερο μέλος της Ιεραρχίας, θα μπορέσετε να απευθυνθείτε στη ψυχή των παιδιών και των μελών μας.  Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης έχουμε αποφασίσει να σας απονεμηθεί τιμητική πλακέτα, αναδεικνύοντας το ρόλο της Ιεράς σας Μητροπόλεως σε έργα ευποιίας και κοινωνικής μέριμνας. 

Φεύγοντας από εδώ να κρατήσουμε ότι  Όλοι μαζί μπορούμε! Να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο, με σεβασμό στην αυτοτέλεια καθενός με τη συνείδηση ότι η ισχύς εν τη ενώσει προσδίδει προστιθέμενη αξία στα εγχειρήματα που αναλαμβάνουμε. Έτσι αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας, περισσότερο οικουμενικό. 

Γι αυτό η καρδιά μας χτυπά εδώ, στο Λιμενικό Σώμα! Και θα χτυπά για πολύ ακόμη!! 

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy