Home Ανακοινώσεις Πέντε αλήθειες για τις εκλογές του Μάϊου 2022

Πέντε αλήθειες για τις εκλογές του Μάϊου 2022

by Manwlis Ntallaris

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Λίγο πριν τη λήξη της θητείας μου στο ΔΣ της ΕΠΛΣΑΠΝ,  ψάχνοντας το κείμενο που αρμόζει να γραφτεί πριν την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων των επερχόμενων εκλογών, δεν θα διάλεγα ποτέ, ούτε την άσκοπη κριτική, ούτε την στείρα επευφημία των πεπραγμένων της Διοίκησης που συμμετείχα. Μία Ένωση δεν μπορεί να περιορίζετε – όσο σπουδαίο και να είναι – στη συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις , σε εθελοντικές αιμοδοσίες που εμπλουτίστηκαν με εξορμήσεις και στα Περιφερειακά Λιμεναρχεία της Αττικής . Δυστυχώς  η δύσκολη διετία των περιορισμών του κορωνοϊού δεν επέτρεψε σε μεγαλύτερη διεύρυνση του έργου μας  .

Ήταν όμως αυτό αρκετό; Έχει την ίδια άποψη ο/η μέσος/μέση συνάδελφος για την Ένωση;

Επιλέγω συνειδητά, λοιπόν, στη λήξη μιας θητείας που συνομίλησα με τους περισσότερους από εσάς, να μη γράψω λόγια υπόσχεσης, να μην κρίνω, αλλά να κριθώ, μέσα από σκληρές αλήθειες που με έκαναν να αναρωτιέμαι τι μπορούμε και πως μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον της Ένωσης.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ

Οι συνάδελφοι «γυρίζουν την πλάτη» στον κομματικό- παραταξιακό προσανατολισμό των εκλογών της 26ης και της 27ης Μαϊου 2022.

Απλούστατα, διότι οι παρατάξεις απέτυχαν να πείσουν για την αναγκαιότητά τους. Απέτυχαν να δημιουργηθούν, απέτυχαν να λειτουργήσουν.

Ας παραδεχθούμε ότι ποτέ καμία παράταξη δεν ήταν κατ’ ουσίαν παράταξη. Δεν ιδρύθηκε αληθινά ως παράταξη, δεν λειτούργησε ως παράταξη και δεν συναποφάσισε ως παράταξη. Ήταν απλώς ένας «φαντασμαγορικός τίτλος» στην κεφαλίδα ενός ψηφοδελτίου: μαζί σας, κοντά σας, δίπλα σας.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

Οι συνάδελφοι πιστεύουν ότι «οι ίδιες» εκλογές θα φέρουν συντήρηση και διατήρηση ίδιων προβλημάτων.

Οι συνάδελφοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον συνδικαλισμό. Και αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι τα προβλήματα και οι προβληματισμοί των συναδέλφων παραμένουν.

Γι’αυτό και σε πολλές Ενώσεις παρατηρείται το φαινόμενο της μαζικής αποχής στις εκλογικές διαδικασίες. Ίδια πρόσωπα και ίδιοι τακτικισμοί, απομακρύνουν το ενδιαφέρον των μελών της Ένωσης και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την μαζικότητα της διαδικασίας.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΙΤΗ

Οι συνάδελφοι επιθυμούν Ενιαίο Ψηφοδέλτιο για να μπορούν να ψηφίσουν ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους που προσφέρουν στο Σώμα .

Αλλά και για να θέσουν υποψηφιότητα χωρίς να επιλέξουν ανάμεσα σε «ομάδες» και σε πρόσωπα. Απλούστατα, διότι υπάρχουν δεκάδες αξιόλογα πρόσωπα που αποκλείονται εδώ και χρόνια από την ενεργό ενασχόληση με την Ένωση, επειδή δεν επιθυμούν να ενταχθούν κάπου.

Προσφέρουν, όμως από νευραλγικές θέσεις του ΛΣ με την Υπηρεσία τους σπουδαίο έργο, καθημερινό, ακούραστο και άηχο.

Και πρέπει ΤΩΡΑ να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας και όχι να τους ζητάμε να διαλέξουν «με ποια πλευρά είναι».

Το κάνουν με επιτυχία οι περισσότερες Ενώσεις υπαλλήλων και Σωμάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα, προάγοντας ένα μαζικό μήνυμα ενότητας και συνύπαρξης διαφορετικών προσωπικοτήτων.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

Οι συνάδελφοι θέλουν να ακούσουν θέσεις και λύσεις και όχι διαξιφισμούς μεταξύ υποψηφίων και αλληλοσυκοφαντίες που αμαυρώνουν το ΛΣ στον τύπο.

Η τακτική του αλληλοσπαραγμού και των σχολίων εκθέτουν ανεπανόρθωτα την εικόνα του Σώματος, με καταστροφικές συνέπειες και για την Ένωση.

Κανείς δεν πρέπει να απολαμβάνει ασυλία κριτικής: επιβάλλεται κριτική και μάλιστα κριτική σφοδρή, αλλά η κριτική να «μένει» στα νόμιμα όργανα της Ένωσης, που είναι ικανά να επιβάλλουν μέχρι και κυρώσεις για να μην βλάπτεται η εικόνα του Λιμενικού Σώματος .

 

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ

Οι συνάδελφοι εδώ και χρόνια προτείνουν…

Οι συνάδελφοι χρηματοδοτούν, απαρτίζουν και δίνουν ζωή στην Ένωση. Και ζητούν να είναι ενεργά μέλη της με δικαιώματα, όχι μόνον υποχρεώσεις. Στα κρίσιμα κοινωνικά και επαγγελματικά ζητήματα να ενημερώνονται και να διεκδικούν μαζικά τα δικαιώματά τους αυτά.

Οι συνάδελφοι ζητούν τακτικότερες Γενικές Συνελεύσεις και μεγαλύτερη συμμετοχική δράση. Οι συνάδελφοι επιθυμούν συμμετοχή σε ημερίδες και δράσεις κατάρτισης για νέους νόμους, νέες εγκυκλίους για συνταξιοδοτικά θέματα, για θέματα Υπηρεσιακής Κατάστασης, για θέματα επιτροπών και Υγείας, για θέματα Ασφάλισης, για θέματα μεταθέσεων, για θέμα βαθμών. Οι συνάδελφοι επιθυμούν την θέσπιση ενός ευέλικτου προγράμματος ηλεκτρονικής ενημέρωσης για τα ως άνω κρίσιμα θέματα, αλλά και για τις δράσεις και τις επιτυχίες του Σώματος.

 

Με αυτές τις ιδέες, με γνώμονα το να εκφραστεί πλήρως η αληθινή βούληση κάθε μέλους της Ένωσης και να συμμετέχει –για το εκλέγειν και το εκλέγεσθε- κάθε μέλος της Ένωσης σε ένα και ενιαίο ψηφοδέλτιο

Σε αυτές τις εκλογές, αντί να διαλέξουμε με ποια πλευρά της Ένωσης είμαστε, ας διαλέξουμε να τιμήσουμε την ιστορία της.

 

Συναδελφικά,

Αναπλ. Γενικός Γραμματέας ΕΠΛΣ Αττικής

Αντιπρόσωπος ΠΟΕΠΛΣ

ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗΣ Στέφανος

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy