Home Διάφορα Στη Ρόδο και στο Καστελόριζο ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

Στη Ρόδο και στο Καστελόριζο ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

by Manwlis Ntallaris
Στη Ρόδο βρέθηκε χθες συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου Και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, την Γενική Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης κυρία Βίκυ Λοΐζου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να συζητήσω με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνιο Καμπουράκη, τους τοπικούς βουλευτές, την κυρία Μίκα Ιατρίδη και τον κ. Ιωάννη Παππά, αλλά και εκπροσώπους φορέων, για την επανεκκίνηση της κοινωνικής, οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας στη Ρόδο και γενικότερα στα Δωδεκάνησα.
Όπως είναι γνωστό με σχέδιο Νόμου που έχουμε ήδη παρουσιάσει, αλλάζει ριζικά το πλαίσιο άσκησης της νησιωτικής πολιτικής στη χώρα μας. Από τις αποσπασματικές παρεμβάσεις, προχωρούμε σε ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, με τη χρήση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων.  Μεγιστοποιούμε τα οφέλη για κάθε νησί ξεχωριστά, αλλά και συνολικά για τους νησιώτες, που αποτελούν το 15% του πληθυσμού της χώρας μας.
Στην προσπάθεια αυτή, επιζητούμε και υπολογίζουμε στη σύμπραξη των τοπικών κοινωνιών. Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς, οργανωμένα σύνολα και φυσικά οι νησιώτες, μπορούν να συνεισφέρουν ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης από τη Ρόδο.
Επίσης στο ακριτικό Καστελόριζο βρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης  μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου Και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, την Γενική Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης κυρία Βίκυ Λοίζου, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και τους βουλευτές Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννη Παππά.

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα από τον Έβρο ως την Κρήτη, τόνισε χθες από το ακριτικό Καστελλόριζο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, υπογραμμίζοντας ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το Καστελλόριζο είναι συνεχές και σταθερό.

Ειδικότερα ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε τα εξής :

“Χαίρομαι ιδιαιτέρως που βρίσκομαι στο Καστελλόριζο. Το νησί που είναι ταυτόχρονα το ακραίο σύνορο, άλλα και η καρδιά της Ελλάδας.

Χρέος όλων και πρώτα απ όλα της κυβέρνησης είναι η αυξημένη φροντίδα και το συνεχές ενδιαφέρον για το Καστελλόριζο και τους κατοίκους του.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η φροντίδα και το ενδιαφέρον μας αποτυπώθηκαν εμπράκτως τόσο με την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, όσο και με το έργο της αφαλάτωσης και της διασφάλισης νερού στο νησί.

Δεν σταματάμε όμως εδώ.

Είχα σήμερα την ευκαιρία να συζητήσω με το Δήμαρχο και φορείς του νησιού ώστε να δρομολογήσουμε πρόσθετες παρεμβάσεις.

Είχα επίσης την ευκαιρία να διαπιστώσω τις υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες και το άριστο ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού.

Το μήνυμα μας προς όλους είναι σαφές.

Η Ελλάδα είναι ικανή, έτοιμη και αποφασισμένη να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα από τον Έβρο έως το Καστελλόριζο και την Κρήτη.

Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί, άλλα αν χρειαστεί να μην έχει κάνεις την παραμικρή αμφιβολία, ότι θα το πράξουμε”.

Πηγή: hcg.gr

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy