Home Οικονομικά Καταβολή εισφορών αναγνώρισης πλασματικών ετών σπουδών και στρατιωτικής θητείας

Καταβολή εισφορών αναγνώρισης πλασματικών ετών σπουδών και στρατιωτικής θητείας

by Manwlis Ntallaris

Κατόπιν ερωτήματος προς τον Ε.Φ.Κ.Α., που υποβλήθηκε από τη ΓΔΟΥ/ΔΟΔ/Τμ. Μισθοδοσίας & Ασφάλισης Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και αφορούσε την αναγραφή λανθασμένων κωδικών καταβολής των εισφορών πράξεων αναγνώρισης των ετών σπουδών και της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμα, η αρμόδια υπηρεσία ενημέρωσε ως εξής:

 

 

 

  • Σε περίπτωση, που τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιθυμούν την καταβολή των εισφορών αναγνώρισης εφάπαξ και όχι σε μηνιαίες δόσεις, θα πρέπει να καταβάλουν το προβλεπόμενο ποσό μέσω κατάθεσης στον Τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί ο ΕΦΚΑ στην Εθνική Τράπεζα με iban GR 47 0110 0400 0000 0400 1380 452, χρησιμοποιώντας τον κωδικό αιτιολογίας 903 και το ΑΦΜ του ασφαλισμένου. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποστέλλουν με ατομική αναφορά στη ΓΔΟΥ/ΔΟΔ/Τμ. Μισθοδοσίας & Ασφάλισης Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το διπλότυπο πληρωμής.
  • Σε περίπτωση, που στην πράξη αναγνώρισης του ΕΦΚΑ επισημαίνεται ότι η εν λόγω αναγνώριση θα κρατηθεί σε δόσεις από την αρμόδια υπηρεσία αλλά το στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιθυμεί πλέον την καταβολή των εισφορών αναγνώρισης εφάπαξ μέσω τραπέζης, θα πρέπει εντός ενός μηνός από την έκδοση του παρόντος να προβεί σε ατομική αναφορά προς τη ΓΔΟΥ/ΔΟΔ/Τμ. Μισθοδοσίας & Ασφάλισης Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου και θα ζητά τη μη παρακράτηση σε δόσεις, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να προβεί στις κινήσεις, που αναλύθηκαν παραπάνω.

Η παρακράτηση των προβλεπόμενων από τις πράξεις αναγνωρίσεως ετών σπουδών και στρατιωτικής θητείας, μηνιαίων εισφορών θα ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες.

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy