Home Ομοσπονδία Ακρόαση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

Ακρόαση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

by Manwlis Ntallaris

Ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, κατά τη χθεσινή ακρόαση φορέων τοποθετήθηκε η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής «Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις», με τον Πρόεδρο Τσιάνο Παναγιώτη, το Γενικό Γραμματέα Ελευθεράκη Γεώργιο και τον Αντιπρόεδρο Κουζή Βασίλειο να εκπροσωπούν την Ομοσπονδία μας.

Κατά την τοποθέτηση του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. τονίσθηκε ότι στο παραπάνω σχέδιο νόμου ενσωματώνονται σημαντικές ρυθμίσεις για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίες περιλαμβάνονται και στο διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας.

Είναι η πρώτη φορά, που τόσες ευεργετικές ρυθμίσεις για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντάσσονται σε σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ με τις περισσότερες να είναι αποτέλεσμα γόνιμης συνεργασίας της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Δυστυχώς ελλοχεύει ο κίνδυνος οι θετικές αυτές ρυθμίσεις να επισκιαστούν από το άρθρο 24, που αφορά στην τροποποίηση των άρθρων 27 έως 30 του ν. 4504/2017 για τις μεταθέσεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και είμαστε υποχρεωμένοι να μη δεχθούμε αλλαγές, οι οποίες δε θα εμπνέουν δικαιοσύνη για όλους.

Τέλος, οι απόψεις και οι προτάσεις μας επί του σχεδίου νόμου, οι οποίες κατατέθηκαν και με γραπτό υπόμνημα (εδώ), θεωρούμε ότι συμβάλλουν ουσιαστικά στη θεσμική θωράκιση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της έμπρακτης αναγνώρισης του έργου τους διαχρονικά αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια  καθώς επίσης και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Σώματος προς όφελος Ελληνικής Πολιτείας και κοινωνίας.

Την επόμενη βδομάδα και μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του, το νομοσχέδιο πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή.

 

video | Ακρόαση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy