Home Ομοσπονδία ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ κ. ΥΝΑΝΠ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ κ. ΥΝΑΝΠ

by Manwlis Ntallaris

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου του Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., που πραγματοποιήθηκαν απόψε συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταξύ αυτών το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο κατατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να δημοσιευθεί για διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πρώτη ενημέρωση που μας δόθηκε διαπιστώθηκε ότι στο σχετικό νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις, μεταθέσεις-αποσπάσεις-τοποθετήσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με την πνεύμα της δικαιοσύνης και δεν αποδίδουν την απαιτούμενη τήρηση της διαχρονικής προσφοράς των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ . στην ελληνική κοινωνία.

Για το λόγο αυτό το Γενικό Συμβούλιο  ΟΜΟΦΩΝΑ  γνωμοδότησε και το Δ.Σ. επίσης  ΟΜΟΦΩΝΑ  δέχθηκε να τεθεί σε αυξημένη πρόκληση ο μηχανισμός κινητοποίησης κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας και των 18 Ενώσεων Εργαζομένων Λ.Σ. και η κλιμάκωση της δράσης μας για να μην χάσει και αυτή η ευκαιρία για την προώθηση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων, που θα δώσουν προοπτική, ουσιαστικά κίνητρα και πρακτική υποστήριξη στους στελέχη της Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά και για την προάσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σε αυτό το πλαίσιο μετά το πέρας των εργασιών του συμβουλίου, απευθύνθηκε στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ο Γιάννης Πλακιώτακης, ο οποίος οφείλει να αναγνωρίσει ότι ανταποκρίθηκε άμεσα δίνοντας μας την ευκαιρία να παραθέσουμε στην ίδια τους προβληματισμούς για την τροποποίηση των άρθρων του ν. 4504/2017 για τις μεταθέσεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι ποτέ δεν συγκροτήθηκε κανένα σχετικό συμβούλιο με την συμμετοχή εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. καθώς και για τη μη ενσωμάτωση στο νομοσχέδιο νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν την βελτίωση της βαθμολογικής εξέλιξης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των οποίων ο ίδιος επανειλημμένα έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει.

Ο κ. Ο Υπουργός μας δήλωσε ότι το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη αποκτήσει την τελική του μορφή και ότι μέχρι την ανάθεσή του για διαβούλευση και την κατάθεσή του προς ψήφιση στην Βουλή υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης ή προσθήκης διατάξεων υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο ίδιος και κανείς άλλος δεν φέρει την τελική ευθύνη για το νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ.

Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας και οι Ενώσεις των μελών της αγωνίζονται να πετύχουν ένα τέλος σε μια αναδρομική νοοτροπία που πλήττει τους στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν επιτρέπει στο Σώμα να αναδείξει τις τεράστιες δυνατότητές του.

Διατάξεις νόμου που αγγίζουν το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα της γόνιμης συνεργασίας των υπηρεσιακών παραγόντων και των συνδικαλιστικών φορέων και, εν πάση περιπτώσει, να μην προερχόταν από παρωχημένες αντιλήψεις, οι οποίες δυστυχώς αναπτύσσονται τελευταία στο Αρχηγείο μας. Αναφορικά με τις προτάσεις μας για την βελτίωση της βαθμολογικής εξέλιξης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιλαμβανόμαστε ότι όσοι είναι λατρεύοντες του δόγματος «αποφασίζουν και διατάσσουν» δυσκολεύονται να κατανοήσουν την αξία των ομόφωνων αποφάσεων των αντιπροσωπευτικών συλλογικών οργάνων όπως συμβαίνει με το σύνολο των προτάσεών μας.

Τέλος δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην δεχθούμε αλλαγές στο σύστημα μεταθέσεων-αποσπάσεων-τοποθετήσεων, οι οποίες θα είναι εκτός του πλαισίου της αξιοκρατίας και της διαφάνειας και δεν θα έχουν ως στόχο να προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια που χρειάζονται οι στελέχη Λ.Σ.-Λ. ΑΚΤ. εμπιστευμένα ένα σύστημα, το οποίο θα επιτύχει την ισοτιμία, την ισονομία και την δικαιοσύνη για όλους.

 

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy