Home Διάφορα Eντοπισμός και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης (986,600 kgr) και σύλληψη μελών του κυκλώματος διακίνησής τους

Eντοπισμός και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης (986,600 kgr) και σύλληψη μελών του κυκλώματος διακίνησής τους

by Manwlis Ntallaris
Επιτυχής επιχείρηση εντοπισμού και κατάσχεσης νέας μεγάλης ποσότητας ηρωίνης (986,600kgr) και σύλληψη μελών του κυκλώματος διακίνησής τους σημειώθηκε χθες βράδυ από στελέχη του Λ.Σ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας και υπό την συνεχή εποπτεία των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών, τα στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ομοσπονδιακό Γραφείο στην Αθήνα της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), αξιοποιώντας το ήδη συγκεντρωθέν υλικό και αξιολογώντας πληροφορίες του Λιμενικού Σώματος, προέβησαν στον εντοπισμό εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,600kgr) ηρωίνης, καθώς και στη σύλληψη του ενδεκαμελούς πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου “NOOR ONE”σημαίας Τόγκο.

Συγκεκριμένα, Δ/Ξ ονόματι “NOOR ONE”, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Βλήχας Ελευσίνας, είναι το πλοίο το οποίο μετέφερε την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης από τα διεθνή ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Πακιστάν, καθώς και την ποσότητα των ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1.133,420 κιλά) ηρωίνης, που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί την 12-06-2014 σε αποθήκη στο Κορωπί.

Και στην περίπτωση αυτή, η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης των εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,600kgr) ηρωίνης, τοποθετήθηκε σε Φ/Γ όχημα (κάτω από καύσιμη ύλη ΠΕΛΕΤ), το οποίο και την μετέφερε σε αποθήκη στην περιοχή Λαμπρίκα Κορωπίου.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη των προαναφερθέντων υπηρεσιών παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, εντόπισαν και κατάσχεσαν συνολικά εκατόν τριάντα οκτώ (138) συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,600kgr).

Μέχρι στιγμής, η συνολική ποσότητα της ηρωίνης που έχει εντοπίσει και κατασχέσει το Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ανέρχεται σε δύο τόνους και εκατόν είκοσι κιλά (2,120 kgr), η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα, εκ των οποίων δώδεκα (12) αλλοδαποί και δύο (02) ημεδαποί.

Ένας (01) εκ των συλληφθέντων, είναι ο αλλοδαπός ο οποίος προσπάθησε να παραλάβει το ήδη κατασχεμένο Φ/Γ όχημα, που είχε εντοπιστεί σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή “ΣΧΙΣΤΟ” Ασπροπύργου και χρησιμοποιούνταν για την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κατασχέθηκαν η ναρκωτική ουσία και το εμπλεκόμενο Δ/Ξ πλοίο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σχετικά: “Για τη χθεσινή νέα επιτυχία εντοπισμού και κατάσχεσης ενός ακόμη τόνου ηρωίνης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα και στα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Σας τα μεταφέρω από τον Πρωθυπουργό, σας τα εκφράζω εγώ προσωπικά και βέβαια όλος ο ελληνικός λαός. Οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να κατασχεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και, ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι θα απογοητευτούν. Η Ελλάδα έχει αξιόπιστες αρχές ασφαλείας, έχει ένα Λιμενικό Σώμα, το οποίο δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα καθημερινά και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για την αυτοθυσία των ανδρών και των γυναικών του. Ιδιαίτερα, όμως, συγχαρητήρια αξίζουν στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε όλες τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. και βέβαια στα Τμήματα Ασφαλείας και Πληροφοριών, τα οποία έδρασαν με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας πάρα πολλές πληροφορίες. Το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίζει να συνεργάζεται με όλες τις διεθνείς αρχές για την αντιμετώπιση της μεγάλης υπόθεσης που λέγεται λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Θα συνεχίσει να αξιοποιεί όλες τις διεθνείς συνεργασίες και πληροφορίες, για να μπορέσει να έχει στο μέλλον και άλλες τέτοιου είδους επιτυχίες. Οι έρευνες συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την πολύ μεγάλη υπόθεση και πολύ μεγάλη επιτυχία. Τέλος, θα ήθελα να μεταφέρω ξανά ότι, τα στελέχη του Λ.Σ. έχουν τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και, παράλληλα την απεριόριστη συμπαράστασή του σε αυτό το τιτάνιο έργο το οποίο επιτελούν”.

Ο Αρχηγός του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, στη σύντομη ομιλία του δήλωσε: “Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση σήμερα, μετά και την δεύτερη αποτελεσματική επιχείρηση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, να τους συγχαρώ για τον επαγγελματισμό και τη μεθοδικότητα που επέδειξαν στον τρόπο δράσης. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλες τις αρχές, διεθνείς και ελληνικές, που συνεργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα. Το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να εκτελεί με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο την αποστολή που του έχει θέσει η πολιτεία και θα συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερο βάρος στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. ”

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy