Home Ανακοινώσεις Όχι στην αποδυνάμωση του Κ.Ε.Α. Πειραιά μέσω του Συμβουλίου Μεταθέσεων

Όχι στην αποδυνάμωση του Κ.Ε.Α. Πειραιά μέσω του Συμβουλίου Μεταθέσεων

by Manwlis Ntallaris
Η Ένωση Αττικής πληροφορήθηκε ότι με όχημα το αναχρονιστικό ΠΔ μεταθέσεων που έπρεπε να είχε αντικατασταθεί από χθες και  πρόσχημα τον οικτρό κανονισμό των οργανικών θέσεων ,ένα έκτρωμα για το οποίο φέρουν βαριές ευθύνες Υπηρεσιακοί και Συνδικαλιστικοί παράγοντες που είχαν (κάποιοι εξ αυτών έχουν ακόμα) τα ηνία   το 2014, οπότε και έγινε η οριζόντια μείωση των οργανικών κατά 2200 θέσεις,  ξεκληρίζονται τα Κ.Ε.Α. του Πειραιά.

Με 65 στελέχη οργανική σύνθεση και 63 υπηρετούντες συναδέλφους εκ των οποίων οι 11 είναι πυροτεχνουργοί ,συνοδοί αστυνομικών σκύλων οι οποίοι εξαιρούνται των υπολοίπων καθηκόντων όπως και άλλοι 7 που είναι αποσπασμένοι στην μόνιμη φρουρα του Υ.ΝΑ.Ν.Π. /Α.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και  το πολύπαθο και ουσιαστικά υποστελεχωμένο (αναλογικά των επιχειρήσεων που αναλαμβάνει)  πλήττεται με 6 μεταθέσεις συναδέλφων χωρίς αντικαταστάτες. Οι 3 από αυτούς είναι μέλη της Ομάδας Ειδικών Επεμβάσεων(ΟΕΑ-1) ενώ ένας ακόμα ανήκει στην Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών μηχανισμών(ΟΕΑ-4:ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΙ) χωρίς να υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα της επιχειρησιακής τους αντικατάστασης καθώς στα αντικείμενα αυτά απαιτείται εκπαίδευση αρκετών ετών. Το ΚΕΑ/ΚΛΠ αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, ένα επιχειρησιακό “πασπαρτού” του Λιμενικού Σώματος καθώς διεκπεραιώνει καθημερινά πληθώρα ειδικών καθηκόντων. 
Χρηματαποστολές, φυλάξεις κτιρίων (ΥΝΑ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ)-κρουαζιερόπλοιων- κατασχεμένων πλοίων-πολεμικών πλοίων ΝΑΤΟ, μεταγωγές, συνοδείες υψηλών προσώπων, αποστολές μέτρων τάξης και ασφαλείας σε όλη την επικράτεια για παράνομους μετανάστες , επάνδρωση περιπολικού σκάφους της FRONTEX, προληπτικές έρευνες και απειλές για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, εποχούμενες περιπολίες εντός νομού Αττικής και 24ωρη φύλαξη των εγκαταστάσεων του ΚΕΑ. Εξουδετερώσεις και καταστροφές εκρηκτικών μηχανισμών , επεμβάσεις κατά τρομοκρατίας, ειδικών εγκλημάτων βίας και ναρκοεμποριου. Αμέτρητες ώρες εκπαίδευσης των τεσσάρων επιχειρησιακών του ομάδων(ΟΕΑ-1-2-3-4) καθώς και των υπολοίπων στελεχών του ΚΕΑ και φυσικά ατελείωτα μέτρα τάξης  όπου και  όταν αυτά διατάζονται από το Κ.Λ.Π και το Α.Λ.Σ.
Τα τελευταία αποτελούν ουσιαστικά το πάρεργο του ΚΕΑ καθώς σε καμία σύγχρονη Ακτοφυλακή δεν νοείται εκπαιδευμένες Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων να χρησιμοποιούνται για καταστολή διαδηλώσεων από μεμονωμένα άτομα η ολιγομελείς ομάδες. Αν στα παραπάνω προστεθούν η ΜΗ αναδιάρθρωση-αναβάθμιση (ακόμα την περιμένουμε)  του κανονισμού των ΚΕΑ, , η λειτουργία και η διεκπεραίωση του Σχολείου Ειδικών Αποστολών, οι οποίες εδώ και χρόνια δεν έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και η συρρίκνωση των χρηματικών αποδοχών δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από την θέληση και το μεράκι των ανδρών ΚΕΑ ώστε να υπηρετούν σε αυτά.
Επίσης η επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΚΕΑ και ο χρόνος ανταπόκρισης στην Υπηρεσία καλό θα ήταν να υπολογίζεται με αντικειμενικά κριτήρια των περιστατικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Οι “επάλξεις” του Λ.Σ καλό θα ήταν να προστατεύονται ώστε όταν πραγματικά χρειαστούν, να αποδώσουν τα δέοντα.
Το λιγότερο που έχει να κάνει το Συμβούλιο Μεταθέσεων  είναι να ενισχύσει  και όχι να αποδυναμώσει το Κ.Ε.Α  του Κ.Λ.Π !!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
             Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                 ΛΑΖΙΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy