ΚΥΣΕΑ:Νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ο Κοντιζάς Τρύφων

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε σήμερα, 28/03 νέος Αρχηγός του Λιμενικού τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Β’ Υπαρχηγός του Σώματος Τρύφων Κοντιζάς.

Σε συνεδρίασή του το ΚΥ.Σ.Ε.Α., μετά από εισήγηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλη Κικίλια, επέλεξε ως νέο Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τον μέχρι σήμερα Β’ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Τρύφωνα Κοντιζά, καθώς αποφάσισε την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του μέχρι σήμερα Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, θεωρώντας ως “ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του” και του απένειμε το βαθμό του Ναυάρχου εν αποστρατεία με τη διατήρηση επί τιμή του τίτλου του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο νέος Αρχηγός γεννήθηκε στη Σύρο το έτος 1970. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου. Το 1995 εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος, από την οποία αποφοίτησε το 1997 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια, αποφοίτησε το 2007από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα, υπηρέτησε ως Κυβερνήτης, στο Περιπολικό Πλοίο Λιμενικού Σώματος (Π.Π.Λ.Σ.) 030 και ως Τμηματάρχης σε διάφορες υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Επιχειρησιακών Μέσων και Ειδικών Μονάδων, η Διεύθυνση Ασφάλειας, η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και η Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων. Επιπρόσθετα, διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στο Ολυμπιακό Κέντρο Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος, συμβάλλοντας αποτελεσματικά από την πρώιμη φάση προετοιμασίας έως την επιτυχή ολοκλήρωση των σχεδίων ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Επιπρόσθετα, υπηρέτησε ως Εθνικός Εμπειρογνώμονας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο κατά της Παράνομης Διακίνησης Μεταναστών (EMSC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Europol (2015-2018).

Έχει διατελέσει Κεντρικός Λιμενάρχης Λαυρίου τα έτη 2019 – 2020 και ακολούθως ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων. Το Νοέμβριο του 2020 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. και τον Απρίλιο του 2022,τοποθετήθηκε στη θέση του Διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας & Αστυνόμευσης. Τον Μάρτιο του 2023 προήχθη στον βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. Εν συνεχεία με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στις 13 Μαρτίου 2024 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και επελέγη για τη θέση του νεότερου Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε θεματικά αντικείμενα εθνικής ασφάλειας και πληροφοριών στην περιοχή της Μεσογείου, αντιτρομοκρατίας, σχεδιασμού επιχειρήσεων, διαχείρισης και ανάλυσης πληροφοριών και προστασίας ευαίσθητων στόχων. Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό και τη θέση του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική Γλώσσα.

Related posts

Αιμοδοσία ΕΠΛΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 23-05-2025 στο ΥΝΑΝΠ

Κατάθεση υποψηφιοτήτων

15η Γενική Συνέλευση Ε.Π.Λ.Σ.Α.Π.Ν.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More