Home Διάφορα Συναγερμός για εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στο Λαύριο

Συναγερμός για εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στο Λαύριο

by Manwlis Ntallaris

Την κινητοποίηση του Λιμενικού προκάλεσε ένα ακυβέρνητο σκάφος με επτά επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Αγ. Γεωργίου Λαυρίου.

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες του Σαββάτου, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Ι/Φ “PORTO CANDIA” Ν.Π. 6422, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Αγίου Γεωργίου Λαυρίου με επτά (07) επιβαίνοντες, παρουσίασε εισροή υδάτων.
  Για το σημείο απέπλευσε το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π.11999, ενώ οι πέντε από τους επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στο παραπλέον Φ/Γ “UNI PHOENIX” σημαίας Παναμά, το οποίο τους μετέφερε στο αγκυροβόλιο Πειραιά, από όπου αποβιβάστηκαν στον οικείο λιμένα με τη συνδρομή Ε/Γ-Λάντζας.
   Οι υπόλοιποι δύο επιβαίνοντες παρελήφθησαν από το “ΑΠΟΛΛΩΝ”, το οποίο προσέδεσε το ως άνω ιστιοφόρο και το ρυμούλκησε στο λιμένα Λαυρίου με τους δύο επιβαίνοντες καλά στη υγεία τους.
   Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “PORTO CANDIA” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού περί αποκατάστασης ζημιάς.
Πηγή:hcg.gr

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy