Home Διάφορα Ο «χαμένος» κωπηλάτης της Αρτέμιδας… ανοίγει τον δρόμο για ενεργοποίηση του νόμου άσκοπης κινητοποίησης κρατικού μηχανισμού.

Ο «χαμένος» κωπηλάτης της Αρτέμιδας… ανοίγει τον δρόμο για ενεργοποίηση του νόμου άσκοπης κινητοποίησης κρατικού μηχανισμού.

by Manwlis Ntallaris

Η περιπέτεια του κωπηλάτη ο οποίος παραλίγο να χαθεί μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα στην κακοκαιρία της 6ης Ιανουαρίου και τελικώς διασώθηκε ύστερα από την παρέμβαση ελικοπτέρου του Ναυτικού και στελεχών του Λιμενικού Σώματος, φαίνεται να άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε ό,τι αφορά τις ευθύνες των πολιτών σε τέτοιες καταστάσεις.

Μάλιστα το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε η δημοσιογράφος και βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κα Φωτεινή Πιπιλή προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η κα Πιπιλή λαμβάνει ως αφορμή «το τελευταίο περιστατικό διάσωσης του κωπηλάτη στην Αρτέμιδα, στις 6 Ιανουαρίου 2020, ο οποίος αγνοώντας κάθε οδηγία και λογική αψήφησε όχι μόνο τις ακραίες καιρικές συνθήκες αλλά και στις συνεχείς προειδοποιήσεις για να αθληθεί».

Και επισημαίνει ότι «ξεσηκώθηκε η κοινή γνώμη» και μάλιστα «η αγανάκτηση της κοινωνίας για τέτοιου είδους προκλητικές και επιπόλαιες πράξεις εκφράστηκε πολύ έντονα με κάθε τρόπο. Στα ΜΜΕ, στο διαδίκτυο, σε αρθρογραφία εφημερίδων αλλά και στο σπίτι του κάθε Έλληνα φορολογουμένου».

Η κα Πιπιλή ερωτά τους τρεις Υπουργούς (κ.κ. Παναγιωτόπουλο, Χρυσοχοΐδη και Πλακιωτάκη) «με δεδομένο ότι αυτό εδώ και χρόνια ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ή ενεργοποίηση της είδη υπάρχουσας νομοθεσίας για την αποζημίωση του κράτους, ώστε να στείλει το Ελληνικό κράτος τον “λογαριασμό” σε αυτόν που με την ανάλογη επιπόλαιη συμπεριφορά του θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τρίτων και κατασπαταλά δημόσιο χρήμα;».

Παράλληλα η βουλευτής ζητά στοιχεία από τις Υπηρεσίες των Υπουργείων «για το πόσες ανάλογες κινητοποιήσεις και επιχειρήσεις διάσωσης έχουν συμβεί την τελευταία δεκαετία και ποιο το κόστος για κάθε Υπουργείο»!

 

Πηγή: notioanatolika.gr

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy