Home Διάφορα Ντεμπούτο σήμερα για το νέο “υπερόπλο” του Λιμενικού Σώματος το υπερσύγχρονο φουσκωτό σκάφος RAFNAR 1100 Cabin Bulletproof (Foto+Video)

Ντεμπούτο σήμερα για το νέο “υπερόπλο” του Λιμενικού Σώματος το υπερσύγχρονο φουσκωτό σκάφος RAFNAR 1100 Cabin Bulletproof (Foto+Video)

by Manwlis Ntallaris

Δοκιμαστικό πλου σήμερα για το ένα από τα 10 “υπερόπλα” του Λιμενικού Σώματος, το υπερσύγχρονο φουσκωτό σκάφος RAFNAR 1100 Cabin Bulletproof

Πλήρως εξοπλισμένο με αλεξίσφαιρη προστασία και ηλεκτρονικά συστήματα τεχνολογίας.

 

Τα 10 ταχύπλοα σκάφη Rafnar 1100 Cabin Bulletproof  υπενθυμίζουμε είναι δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού,  μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ένωσις», προς το Λιμενικό Σώμα για την ουσιαστική ενίσχυση των περιπολιών του, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Δίδυμο Merc450R για το Λιμενικό Σώμα

Τα νέα σκάφη του λιμενικού

Τα νέα σκάφη είναι ισλανδικής σχεδίασης και έχουν ναυπηγηθεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για ταχύπλοα ειδικών αποστολών που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα ταχύπλοα, συνολικής ισχύος 900 ίππων, θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων. Η σχεδίαση του σκάφους το καθιστά αυτο-ανατρεπόμενο, παντός καιρού και αβύθιστο. Τα πλωτά μέσα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

 

Φωτογραφίες από το δοκιμαστικό πλου σήμερα στην Ανάβυσσο

 

Στα 5BF με 50 κόμβους, 8 pax crew και 900 λ καύσιμα με αξιοσημείωτη άνεση και ασφάλεια!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy