Home Διάφορα Επίθεση στη Βιέννη: Με καταγωγή από τα Σκόπια ο τζιχαντιστής – Τον είχαν χαρακτηρίσει ανίκανο για χτυπήματα

Επίθεση στη Βιέννη: Με καταγωγή από τα Σκόπια ο τζιχαντιστής – Τον είχαν χαρακτηρίσει ανίκανο για χτυπήματα

by Manwlis Ntallaris

Ο 20χρονος Kurtin S. γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστρία αλλά οι γονείς του είναι από τα Σκόπια – Είχε προαναγγείλει την επίθεσή του μέσω Instagram – Τέσσερα τα θύματά του – 1.000 αστυνομικοί αναζητούν και δεύτερο δράστη

Στο Ιnstagram φέρεται να είχε προαναγγείλει το αιματοκύλισμα που θα ακολουθούσε ο βασικός δράστης της επίθεσης στη Βιέννη το απόγευμα της Δευτέρας που οδήγησαν στο θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δύο ανδρών και δύο γυναικών, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα BILD.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο 20χρονος Kurtin S., έχει αλβανικές ρίζες, οι γονείς του είναι από τα Σκόπια αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστρία.

Δείτε τη φωτογραφία του τζιχαντιστή:

tzixantistisvieni

O επίμαχος λογαριασμός του Instgram έχει πλέον καταργηθεί με τις αυστριακές αρχές να ερευνούν τη γνησιότητά του. Ο μαυροντυμένος άνδρας κρατά στο ένα χέρι του ένα όπλο Zastava M70, ένα πιστόλι και ένα μεγάλο μαχαίρι. Σύμφωνα με την BILD ο άνδρας έγραψε στην ανάρτησή του ένα κομμάτι του όρκου πίστης που δίνουν οι τζιχαντιστές.

Αν και ο 20χρονος ήθελε να ενταχθεί στο Iσλαμικό Κράτος στη Συρία, η αυστριακή αστυνομία τον έκρινε «ανίκανο να σχεδιάσει τρομοκρατικές επιθέσεις».

Ο τρομοκράτης ήταν βαριά οπλισμένος καθώς είχε αυτόματο όπλο, πιστόλι και μαχαίρι ενώ «εξουδετερώθηκε» στις 8:09, το απόγευμα της Δευτέρας εννέα λεπτά μετά την έναρξη της επίθεσής του.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 20χρονος ισλαμιστής ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία.

Σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, ανακοίνωσε ότι ο δράστης που έχει ταυτοποιηθεί για την επίθεση στη Βιέννη ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε ότι το σπίτι του δράστη έχει ερευνηθεί χωρίς, όμως, για την ώρα να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τυχόν ευρήματα.

Παράλληλα στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε ότι από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τέσσερις πολίτες -δύο άνδρες και δύο γυναίκες, η μια εκ των οποίων, σύμφωνα με αυστριακά μέσα ενημέρωσης, εργαζόταν ως σερβιτόρα.

Υπενθυμίζεται ότι νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε και ο ένας από τους δράστες ενώ τουλάχιστον 16 είναι οι τραυματίες, έξι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσά τους και ένας 28χρονος αστυνομικός.

Αυτό που προβληματίζει τις αυστριακές αρχές είναι ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν προκειται για έναν ή για περισσότερους δράστες. «Είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά αν ήταν ένας ή περισσότεροι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκαθάρη απάντηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που συμμετείχε στην πρωινή συνέντευξη τύπου. Όπως έγινε γνωστό αργότρεα σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό από περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς και στρατιώτες για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός ακόμα δράστη.

Σύμφωνα με τον κ. Νεχάμερ ο τρομοκράτης που εξουδετερώθηκε «ήταν βαρύτατα οπλισμένος και είχε και ζώνη με εκρηκτικά», η οποία όπως διευκρίνστηκε από την αστυνομία ήταν ψεύτικη.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας (21:00 ώρα Ελλάδος) με τον δράστη, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, να πέφτει νεκρός από πυρά αστυνομικών εννέα λεπτά αργότερα.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς έκανε λόγο για μια «επαγγελματικά οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση» καθώς πραγματοποιήθηκε το τελευταίο βράδυ πριν η Βιέννη να μπει σε lockdown και οι δρόμοι στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκε – το αποκαλούμενο και «Τρίγωνο των Βερμούδων» με μπαρ και εστιατόρια – ήταν γεμάτο από κόσμο.

«Πυροβόλησαν τουλάχιστον 100 φορές» κατέθεσε την μαρτυρία ο Ραβίνος Σλόμο Χοφμάιστερ ο οποίος είδε τον δράστη να ανοίγει πυρ από παράθυρο πάνω απο τη συναγωγή της Βιέννης καθώς η επίθεση ξεκίνησε έξω από το κτήριο αυτό.

Αστυνομικές πήγες που επικαλούνται αυστριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το τρομοκρατικό χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε έξι σημεία με μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy