Home Ανακοινώσεις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙ ΑΓΩΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙ ΑΓΩΓΩΝ

by s.stavrinoudis

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το έτος 2020 υποβάλλαμε μαζικά αγωγή για διεκδίκηση αναδρομικών λόγω περικοπών του ν.4472/2017.
Όλες οι αγωγές που υποβλήθηκαν από το γραφείο της Δικηγόρου της ΕΠΛΣΑΠΝ, κας Θειακοδημήτρη Ελίνας, έχουν ήδη συζητηθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών (με τελευταία χθες, στη δικάσιμο 28/3/2023) και αναμένουμε την έκδοση αποφάσεων επ’αυτών.

Έχετε ήδη λάβει τηλεφωνική κλήση ή/και ηλεκτρονικό μήνυμα από το γραφείο της δικηγόρου για τη χορήγηση εξουσιοδότησης, για την οποία πρέπει να μεριμνήσετε το αργότερο ως την Παρασκευή 31/3/2023 σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έχουν υποδειχθεί.

Για την τύχη των αγωγών, η μέχρι σήμερα γνώση μας αφορά τα εξής:

-Οι απόψεις του Ελληνικού Δημοσίου που είναι ο αντίδικός μας, θεωρούνται τυπικές και περιορίστηκαν στο θέμα του ότι δεν έχει κριθεί μέχρι σήμερα η σχετική αίτηση ακύρωσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν αμφισβητήθηκαν τα αιτούμενα ποσα, ούτε το διάστημα (1-1-2019- 31-12-2020) για το οποίο ζητάμε τα ποσά.

-Κατά γενική κρίση, η έκβαση της υπόθεσης εξαρτάται από το Συμβούλιο της Επικρατείας, επομένως το Διοικητικό Πρωτοδικείο μπορεί να αναβάλλει την έκδοση απόφασης μέχρι το ΣτΕ να αποφασίσει για το ζήτημα συνολικά. Ως σήμερα για τις περικοπές του ίδιου νόμου έχει δικαιωθεί ήδη το προσωπικό των ΑΕΙ και οι ιατροί του ΕΣΥ. Για την περίπτωση των ενστόλων, ακόμα δεν έχει υπάρξει κρίση, επομένως βρισκόμαστε σε στάδιο αναμονής.

Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τα αποτελέσματα των αγωγών.

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy