Home Διάφορα Ένα από τα πέντε πρώτα Κέντρα Υγείας μόνο για Κορωνοϊό στον Πειραιά.

Ένα από τα πέντε πρώτα Κέντρα Υγείας μόνο για Κορωνοϊό στον Πειραιά.

by Manwlis Ntallaris

Ανακοινώθηκε επίσημα ότι το πρώην ΙΚΑ στην Παλιά Κοκκινιά μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας αποκλειστικά για κορωνοϊό. Η επιλογή αυτή έγινε στα πλαίσια προσπάθειας για αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων. Στον Πειραιά ένα από τα πέντε πρώτα Κέντρα Υγείας για κορωνοϊό.

 

 

Παρών στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις εξελίξεις του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας ήταν ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε τη λειτουργία των πρώτων πέντε Κέντρων Υγείας στην Αττική, αποκλειστικά για ασθενείς της νόσου Covid-19.

«Τα Κέντρα Υγείας θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση και θα μπορούν να προσέρχονται ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία αναφοράς» ανακοίνωσε ο κ. Κωτσιόπουλος.

Τα πρώτα πέντε Κέντρα Υγείας θα λειτουργούν στις περιοχές: Αλεξάνδρας, Καλυβίων, Ραφήνας, Καμινίων και Περιστερίου.

Το Κέντρο Υγείας στην Παλιά Κοκκινιά βρίσκεται επί της λεωφόρου Θηβών, μεταξύ των οδών Αγρινίου και Βούρβουλη (πλησίον Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος)

«Παρόμοια Κέντρα Υγείας εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξουν σε όλες τις μεγάλες πόλειες, ώστε οι ασθενείς με κορωνοϊό να έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όσοι διαγνωστούν θετικοί και επιστρέψουν σπίτι τους, θα είναι δυνατή η παρακολούθησή τους, μέσω τηλεπικοινωνίας. Το υγειονομικό προσωπικό που θα πραγματοποιεί τις κατ’ οίκον επισκέψεις θα εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας», διευκρίνισε.

Ο ανασχεδιασμός  του ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αποσκοπεί στη λειτουργία Κέντρων Υγείας αποκλειστικά για τη διαχείριση περιστατικών COVID-19 προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης των πολιτών, αλλά και του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο νέο κορωνοϊό, λόγω συνύπαρξης στον ίδιο χώρο ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού και ασθενών με άλλες νόσους τόσο σε δομές της ΠΦΥ, όσο και στα νοσοκομεία.

Επίσης, στην έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων νέου κορωνοϊού με ήπια συμπτώματα που δεν χρήζουν νοσηλείας, σε δομές της ΠΦΥ, αλλά και στην παραπομπή από την ΠΦΥ των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας στα νοσοκομεία. Στόχος είναι και η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο, που δεν αφορά σε λοίμωξη του αναπνευστικού, από τις υπόλοιπες δομές της Πρωτοβάθμιας.

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy