Home Διάφορα Μύκονος: Τέλος το παλαιό αστυνομικό τμήμα – Κάμερες, drones και 150 αστυνομικοί στη θέση του.

Μύκονος: Τέλος το παλαιό αστυνομικό τμήμα – Κάμερες, drones και 150 αστυνομικοί στη θέση του.

by Manwlis Ntallaris

Ενα σύγχρονο project αστυνόμευσης, που βασίζεται στη hi-tech τεχνολογία, στην ειδική εκπαίδευση και στη σύμπραξη υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δήμου και ιδιωτών αποκτά η Μύκονος.

 

Το παρωχημένο Αστυνομικό Τμήμα των 22 ενστόλων μετατρέπεται σε αυτόνομη Αστυνομική Υποδιεύθυνση με 150 άτομα προσωπικό, τα σημεία αιχμής και συγκέντρωσης κόσμου καλωδιώνονται με κάμερες υψηλής ευκρίνειας, οι δόκιμοι άοπλοι αστυνομικοί που επιστρατεύονταν κάθε καλοκαίρι για να σώζουν την κατάσταση αντικαθίστανται από ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες, ενώ δημιουργείται και ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο. Δηλαδή μια ειδική αίθουσα όπου ο επικεφαλής αξιωματικός θα έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει πληροφορίες και στοιχεία, να αναλύονται δεδομένα και στις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιούνται να συμμετέχει όχι μόνο η Αστυνομία αλλά το Λιμενικό και η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, το νέο project αστυνόμευσης στη Μύκονο θα έχει ετήσιο κόστος περίπου 4 εκατ. ευρώ, από τα οποία ένα μεγάλο μέρος θα καλύπτεται από τον δήμο αλλά και χορηγίες ευκατάστατων ιδιωτών που δεν αντέχουν άλλο να ζουν κάθε καλοκαίρι με την εγκληματικότητα να χτυπάει κόκκινο και την παρακμή να πνίγει το νησί. Η νέα Αστυνομία Μυκόνου θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο τέλος Μαΐου ή, το αργότερο, στις αρχές Ιουνίου, ενώ μετά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νησί τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών. Μάλιστα, το πρότυπο αυτό πλάνο αστυνόμευσης αναμένεται να εφαρμοστεί με ανάλογες τροποποιήσεις και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, όπως η Πάρος και η Σαντορίνη, που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς και πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και ισχυρά ονόματα της παγκόσμιας ελίτ.

Πριν από περίπου τρεις μήνες δημιουργήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μια ομάδα με επικεφαλής τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, η οποία επικεντρώνεται στο «Νησί των Ανέμων». Σκοπός είναι να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Μύκονο, να γίνει ανάλυση των δεδομένων της εγκληματικότητας που κάθε χρόνο μετατρέπει το κοσμοπολίτικο νησί σε μαύρη τρύπα των Κυκλάδων και στη συνέχεια να επανασχεδιαστεί όλο το πλάνο αστυνόμευσης.

Οπως διαπιστώθηκε από την ποιοτική και ποσοτική ανάλυση, όλο το οργανωμένο έγκλημα της Αθήνας κάθε καλοκαίρι μετακομίζει εκεί. Δεν είναι τυχαίο ότι τουλάχιστον τέσσερα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια έχουν να κάνουν με το μοίρασμα της πίτας στη νύχτα και τις big business της Μυκόνου. Ναρκωτικά, εκβιασμοί, προστασία, πορνεία, ακόμη και αρπαγές πολιτών δημιουργούν ένα παζλ τρόμου και παρακμής που όλα δείχνουν ότι πλέον έφτασε η ώρα να αποσυναρμολογηθεί.

Related Articles

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy