Το limenikos.gr εγκαινιάζει μια νέα ενότητα στη σελίδα του , το αφιέρωμα στον Έλληνα Λιμενικό , στους συναδέλφους που παρόλη τη βεβαρυμμένη οικογενειακή και υπηρεσιακή καθημερινότητα , συμμετέχουν στα κοινά , στον αθλητισμό , γινόμενοι φωτεινοί φάροι για την κοινωνία μας . ‘Eνας από αυτούς είναι ο Επικελευστής Λ.Σ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας Νίκος Καραμπουρνιώτης.
Επικεφαλής σε μια από τις μεγαλύτερες Μικρασιατικές προσφυγικές συλλογικότητες της χώρας ,το Σύνδεσμο Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου “Ρίζες”.
Κατάφερε μαζί με την ομάδα του να δημιουργήσει Ωδείο παραδοσιακών οργάνων για μικρούς και μεγάλους, συλλέγει κειμήλια από τη Μικρά Ασία και δημιουργεί δωρεάν Εκθέσεις σε σχολεία, σχολές, δήμους και χωριά σε όλη τη χώρα με σκοπό τη διάδοση και διάσωση του Μικρασιατικού Πολιτισμού, ομάδες αιμοδοσίας και αλληλεγγύης για όλο τον κόσμο και εδώ και περίπου 15 χρόνια συμμετέχει και βοηθάει τους Αγιοταφιτες πατέρες στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κυρίως τις ημέρες του Πάσχα όπως στην Τελετή του Αγίου Φωτός, βοηθώντας στα μέτρα τάξης.
Παράλληλα έχει βοηθήσει πολλά νέα παιδιά να γίνουν αθλητές στα δυναμικά αθλήματα όπως άρση βαρών και Powerlifting , όπου στο τελευταίο έχει κατακτήσει χρυσά μετάλλια με την Εθνική ομάδα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ουκρανίας και Πανευρωπαϊκά και Μεσογειακά χρυσά μετάλλια στο Ισραήλ .
Σε ερώτηση μας ποια είναι τα σχέδιά του μας απάντησε τα εξής: “Ένα από τα όνειρα της ζωής μου είναι να δημιουργηθεί ένα Μουσείο ώστε να καταφέρω να τοποθέτηση μόνιμα όλη αυτή τη μεγάλη συλλογή σπάνιων κειμηλίων που έχω καταφέρει να συλλέξω με μεγάλο κόπο. Μαζί με τον δάσκαλό μου κύριο Σάββα Καλεντερίδη που έχω την τιμή να συνεργάζομαι μαζί του ,στη δημιουργία του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ και να αρθρογραφώ στα sites του σε ότι αφορά τη Μικρασιατική ιστορία και λαογραφία , προσπαθώ να περάσω στη νεολαία την ιστορία της Μικράς Ασίας που δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια σβήνει.” Ο Νίκος Καραμπουρνιώτης εκτός από αθλητής και άνθρωπος στα κοινά, είναι και στιχουργός αφού έχουν μελοποιήσει στίχους του μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο βιολάτορας Νίκος Οικονομίδης, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Ανδρέας Καραντίνης και έχουν τραγουδήσει τα τραγούδια του ο Παντελής Θαλασσινός και η Κυριακή Σπανού.
Στην ερώτηση τι θεωρεί σπουδαιότερο από όσα κατάφερε: “Το μοναδικό πράγμα που είμαι περήφανος είναι το ότι στην περίοδο της πανδημίας, δημιουργήσαμε ένα κοινωνικό παντοπωλείο για τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη ώστε να μην πεινάσει κανείς όχι μόνο στο Σύλλογο μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Συνοικισμού Χαλανδρίου, ανεξάρτητος θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής καταγωγής. Ήταν κάτι που μας γέμισε δύναμη να συνεχίσουμε. Τώρα αυτό που παλεύουμε είναι όπως σας είπα η δημιουργία Μουσείου, μεγαλύτερου Ωδείου , θεατρικής ομάδας καθώς επίσης να διδάξω τα παιδιά και την τέχνη της Μελισσοκομίας ώστε να πάρουν ένα παραπάνω εφόδιο αφού η πατρίδα μας είναι πλούσια στο συγκεκριμένο τομέα.” Ο Νίκος πριν καταταγεί στο Λιμενικό Σώμα υπηρέτησε στις δύο μονάδες Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε και στον Ασπρόπυργο, ενώ για μια δεκαετία εργάστηκε ως φυσιοθεραπευτής δίπλα στον γνωστό φυσιοθεραπευτή Αντώνη Ξαγοράρη, όπου επί σειρά ετών ήταν φυσιοθεραπευτής στις Εθνικες Ομάδες Μπάσκετ.